Marknadens bästa och billigaste VPNs 2019

VPN

VPN står för Virtuellt Privat Nätverk och är den tjänst man använder sig av för att kringgå regionala restriktioner på Internet som olika Internetleverantörer och/eller länder placerar på Internetsurfare. Är man till exempel utomlands och inte kan nå en hemsida man vanligtvis annars kan nå utan problem från Sverige—som till exempel sitt egna Netflix konto eller dylikt—då vissa plattformer har olika restriktioner för olika regioner och man inte kan använda sitt egna konto utomlands, bland annat, så är VPN det bästa man kan använda sig av för att lösa just sådana situationer.

Hur fungerar VPN?

Det företag som erbjuder VPN tjänster har servrar placerade runt om i världen. Dessa servrar kan man ansluta sig till och därefter surfa via. Är man till exempel utomlands i exempelvis USA, och önskar använda sitt egna Netflix konto (som är begränsat till enbart surfande inom Sverige) så kan man göra så att man letar upp en VPN leverantör som har servrar i Sverige. Därefter ansluter man sig till VPN leverantörens Sverige server, och via den därefter surfar till Netflix och med hjälp av servern anses man då vara en “svensk surfare” och Netflix fungerar helt plötsligt igen.

På så vis kan man kringgå begränsningar och restriktioner och alltså använda sig utav tjänster som man prenumererar på, men inte kan använda sig utav på grund av regionala begränsningar eller andra typer av begränsningar.

Marknadens billigaste VPNs 2019

Marknaden har många aktörer inom just VPN branschen idag.

De populäraste är NordVPN och ExpressVPN. Dock är ingendera gratis. Man behöver alltså betala en månadskostnad för att få tillgång till deras servrar. Detta betyder dock att man därefter då kan använda sig utav deras servrar hela tiden—antingen för att surfa anonymt (hemsidor ser då NordVPN eller ExpressVPNs IP adresser och inte din riktiga), eller för att komma runt begränsningar som sätts av olika regionala Internetleverantörer.

Många VPN leverantörer är idag väldigt kostsamma vilket kan innebära mycket pengar i det långa loppet. Det kan vara så att man då kan behöva låna pengar med BankID för att kunna betala för VPN tjänsterna som erbjuds istället för att använda sig utav dem på ett väldigt billigt vis. Dock så finns det även många som är oerhört billiga—och minst lika många som man helt enkelt kan betala för enligt ens egna användning. Använder du VPN ofta så betalar du för den mängd du använt. Önskar du bara använda den en gång för att titta på någon film eller liknande så kan du helt enkelt betala en engångskostnad, många gånger extremt liten, och så har du därefter tillgång till VPN leverantörens tjänster under en viss tid.

Oavsett hur du väljer att betala eller vilken VPN leverantör du önskar att använda så finns det väldigt många tjänster att överväga idag. En enkel Google-sökning kommer bringa många VPN leverantörer att överväga innan man går vidare med en. Det finns även många olika prisklasser, så för den som önskar hitta en billig VPN leverantör finns det oerhört många att välja mellan.

USProxy